Retro Room

Bármi észrevételed, javaslatod van, írj a

retroroomblog@gmail.com

e-mail címre.

További játékok

2009.10.26. 20:11 Donor Libon

Gameboy klónok egyenesen Kínából

Egy külföldi fórumon találtam egy nagyon érdekes írást négy Gameboy klónról (itt a klasszikus 1989-es gameboyról van szó), természetesen amit Kínában gyártottak és csak a kínai piacon (volt) megvásárolható. Valószínűleg, ha "trenton_net" nem készíti el ezt a fényképes tesztet, akkor örökre elveszett volna nekünk a kalóz videójáték-történelem e becses része.
A négy gép a The Subor Gameboy, GB Boy, Mini Boy és a Game Pocket.
 

 














Ahogy a képeken látni lehet mindegyik külömböző külsővel és stílussal van ellátva, de mindegyik hajaz a Gameboy Pocket kinézetére. Az utolsó képen látszódik, hogy 2003 a gép megjelenési dátuma, tehát viszonylag friss gépekről beszélünk. A dobozok szokatlanul szépek és igényes a kivitelezésük.

Nézzük meg mi van a dobozban:






A Subor és a GB Boy második generációs klónok, míg a Mini Boy és a Game Pocket harmadik generációs klónok. Első ránézésre nagyon hasonlítanak, de mindegyik belülről egészen más. A második generációs klónoknak elavultabb hardvere van, és a d-pad-jük nem valami kényelmes és nem hasonlít az eredeti Gameboy Pocket d-pad-jéhez. Mindegyik gépnek van szabványos 3.5mm-es szabvány jack kimenete, hangerőszabályzója, kontrasztszabályzója, link kábel portja. A következő képek magukat a gépeket mutatják részletesebben, illetve a készülékek hátulját.
















Most pedig kapcsoljuk be a gépeket. Mindegyik gépnek hackelt, vagy saját BIOS-a van. A második generációs klónoknál a bootolásnál van az SMR logo, valószínűleg a készítők itt akarták hagyni a nyomukat :)





Természetesen elindítják a gameboy játékokat, de van pár beépített játék, az alábbi két képen kettő ilyen láthattok. A Super Pika Land nagyon jópofa Super Mario Land hack, és a kínaiak egyik kedvence a Contra sem maradhatott ki. A gépek szépen futtatják a játékokat, egyedül a hangokat játsszák le gyorsabban, mint az eredeti gép, de azokat minden akadozás nélkül.






 

Ha esetleg valakinek megvan az egyik gép, esetleg több, akkor vegye fel velem a kapcsolatot jópénzért megvásárolnám! Ki tudja, lehet hogy a józsefvárosi vagy más piacra került belőlük pár darab.

Szólj hozzá!

Címkék: klón gameboy


A bejegyzés trackback címe:

https://retroroom.blog.hu/api/trackback/id/tr791477198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása